måndag 16 januari 2017

Coca Cola Slut mm


Ja en sån här om dagen ungefär i såååå många år har jag satt i mig.
Verkligen super beroende.
Blev nog i stället för när jag slutade röka för ca 10 år sedan !!!!????
Så ja i ca tio år har jag tryckt i detta i min stackars kropp.
I slutet på förra året började jag känna att nu är det nog .
Jag är mycke velig till personlighet , fram och tillbaks och tankarna som alltid snurrar i mitt huvud .
men när jag väl bestämt mig verkligen bestämt mig ja då brukar det funka.
det är då jag tänker som när jag slutade röka , det får bli hur det vill men någon cigarett kommer jag aldrig att stoppa i min mun mer .
Utan jag får lösa det på nått annat sätt !!! och tyvärr blev det då Coca Cola .
Men just då var det ju mycket bra för mina lungor med Emfysem (fick efter vattkoppor angrepp på hela lungorna när jag väntade min äldsta son , men det är en annan historia ) säkert inte hjälpt till med min rökning heller nej . 
Men till saken 
Jag har nu varit utan Cola sen 1 januari 2017 :)
Ja - jag väntade mig mycke besvärlig huvudvärk - vilket jag fått vid andra försök - men det ficnk jag inte :) däremot blev jag svag !!!??? mycket svag - fjärde dagen - var jag på Gym äntligen - var tungt att träna ! men vadå hade ju inte tränat på flera månader och då sporadiskt - tyckte inte det var allt för konstigt men obehagligt - tränade på , hem tog hundarna på en springa lösvända - vilket gjorde att jag inte direkt överansträngde mig vid den svängen - bara dom stolliga hundarna :) Pennie springer som en Schäfer hihi en parantes - hem åt typ frukost - innan träningen tog jag ett par ägg vilket jag brukar göra och funkat - där och då blev jag mycket trött - så jag la mig och sov mig igenom någon timme - helt slut men ändock inte riktigt dålig där och då än - vaknade , tog en sväng med hundarna i skogen - som tur var så följde min sambo med den här vändan  .
Efter en bit ville inte kroppen så mycke mera !
Benen var som om jag släpade på två stockar , andningen var kass , ett träd i taget , vila trodde jag aldrig skulle komma hem .
Tur att Jörgen hade Pennie spring i benen i kopplet .
För skulle hon släpat på sin matte ja då hade hon fårr släpa.
Väl hemma var jag tvungen att lägga mig och sova igen .
Helst färdig - blev riktigt rädd - läste på nätet om hur kroppen reagerar på avslut socker - bla kunde man få sånna där tunga ben och bli seg i hela kroppen som jag blev
Vanliga promenader närmaste dagarna och jobb 
Och Fredagen den 13 var jag ledig igen - då drog jag en repa på gymmet .
Ut med hundar skogen gick bra fast seg - sen var jag med Dotter och Barnbarn till Ljungåsen tittade när Line som hon heter Barnbarn åkte skidor - på vägen dit som tur var hade Sabina med sig Dextrosol fick jag socker fall blev sååå trött , tur jag satt bredvid och att jag inte körde , hjälpte med Dextrosol då och jag fick upp fart igen (mer om det besöket längre ner :)
Men sen när jag kom hem vart jag sååååå trött somnade nästan på köksbordet me dhuvudet i målar boken :) !!!!
Sen soffan sov flera timmar .
Här 
Kanske många skulle gett sig !och tänkt som så att kanske det är så att kroppen mår lite knas nu när jag slutat med Cola 
Men nääää int jag inte
Men :) Lördagen gick ju bra - lika som jobbar dagarna med "bara" jobb och en skogspromenad - lördagen städa jag hemma och fixade i hemmet .
Mådde super bra .
Söndagen tog jag en promenad skogen och en längre promenad till mina föräldrar och fikade - mycke socker där !!! inge Cola !
Lugnt och skönt :) :) 
Idag vaknade jag med en ide sen igår att jag kunde köra igenom Jane Fonda programmet från 80 talet dom dagarna som jag inte han riktigt upp till Gymmet.
Så sagt som gjort - men ! oj hur tusan orkade jag igenom det programmet med lätthet typ tre dagar i veckan !!! jooo jag vet att jag var mycke yngre och hade inte Emfysem nä precis och vägde typ 48 kg haha 
Men ja ca en fjärde del kanske jag lyckades med , med mycke pust och stön .
Och oj så dåligt jag blev att må !!!!!!!!
Super socker fall - illamående , darrig , seg i kroppen ,disig syn, slocknade på soffan tvärt utan att jag fattade det själv knappt ?
Jag hade ätit rätt bra frukost - åt en massa efter träningen - som jag fick tvinga i mig för jag mådde illa allmän tillståndet super kassa - fick lite ångest.
Skulle vart till Falun men klarade inte av att åka 
Kändes helt ok när jag låg ner - men snurrig när jag satt - vilket sitter kvar lite än och den där segheten och disig syn 
Sååå ja jag får vell lyssna på min sjuksköterska :) :) 
Att kanske kan det bero på sockret då som troligt är helt knas nu - plus att ja jag är ju lite äldre nu och kanske inte lika alert ok då - och Emfysemen som spelar in .
Men troligt utlösande faktor att jag nu plockat bort Colan och går på diet .
Så !
Får nog avvakta och se att jag mår bra i allt det vanliga jag brukar göra innan jag tar i tu med Gymmet igen .
Men !
Ska veta att det svider nu när jag äntligen har tagit mig i kragen och tagit mig dit igen .
Och min rygg som blir sämre och jag vill rädda genom gymmet MEN får ta tjuren vid hornen .
Ta nya tag längre fram
SUCK


Men !
Nu är det ju inte bara negativt med detta slut Cola förstårs , näpp det ska ni inte tro
Skulle inte börja dricka den igen .
Gått ner i vikt - känner mig inte lika pluffsig - gladare :) - lust att göra saker :) - slutat pinka stup i ett :) - (vilket tydligen beror på bla att socker retar urinblåsan , vilket även koffeinet gör) - bättre ordning på tarmen - inte lika trött (om jag inte får socker fall förstårs hihi ) - inte hungrig hela tiden eller sugen på nått (vilket också kan bero på Kaprylsyran som jag äter mot Candidan - läs om det vet ja , intressant  ) 
Så bara socker avvänjningen är över - vilket också är så att jag inte slutat helt med socker - nejdå ! - i mat och ibland i någon dryck inte Cola :) - men det får jag nog leva med att en del socker intas .
Tror att det kommer bli bra :)
Så tyvärr kommer jag troligt inte på min Meditation i kväll heller som jag saknat såååå , kommer nog behöva vila mig igenom denna dagen .
och göra det vanliga i mitt liv och får det att funka till att börja med 

Mer kommer säkert längre fram om detta :)

Men nog om det nu .

Line 


Tur man har barnbarn :)
Glad flicka som åkte stjärtlapp och skidor i Ljungåsen
Jag tror det bästa med resan var att vi såg Varg på vägen upp
Och 
En Älg som travade över vägen en bit framför oss.
Och 
Hon som jag känner :)
Som kom med sina tre hästar i släde , bjällror på :) :) 
Och Border Collin längst fram 
Det gjorde nog hela resan , mycket mysigt fast jag mådde sådär 







Pennie
Var med och höll koll på den lilla flocken
:)
Tyckte nog det var skumt med folk som gled fram lite här och där ur skogen 








fredag 6 januari 2017

Början på 2017

Kallt ute 15 minus här på Öraberget
Är alltid lite mildare här uppe på berget .

Så här såg det ut före nyår 



Och nu så här
(Pennie gillar att visa sina fina vita tänder ;))
*
Varit i skogen nu på morgonen , med vidvinkel blick ja precis som det står , för han med Schäfern som också går i "våran" skog , såg jag ge sig iväg in i skogen precis när vi fick skogen i sikte !!!
Och ja ,vill verkligen inte möta nån i skogen än med mina halvolydiga ungfröknar, Znö som jag just nu känner att öronen är en del av hennes kropp som hon nu inte använder allt för intensivt, och jag känner mig som en mycket upprepande tråkig matte som hela tiden får bromsa den där fröken som gör längre och fler utsvävningar (precis som en tonåring) och inte behöver stödet från sin matte jämt .
Och nej används ganska så ofta , ja jag vet !!! men som brytord och hon bryter japp , och direkt när hon bryter och kommer till mig ropar jag glatt bra eller nått annat gladigt :) 
Och en massa gott godis, jaaaa , och ordet här vid matning , så ja ordet HÄR sitter riktigt bra faktiskt.
Men efter att gått snällt och ordentligt en stund hos mig så drar man igen suck jaa tålamod.
Hon till och med tog en jagning på ett Rådjur som blev lite förvånad tror jag för det brukar inte spruta en massa hundar efter dom när jag kommer ,,,,,,,,
Men min lilla kubik , som faktiskt är riktigt snabb och sååå smidig , orkar int springa speciellt långt efter dom utan kommer igen snabbt.
Men med blicken i vidvinkel för att försöka vara förberedd om ekipaget man /Schäfer dyker upp.
Har mött dom en gång - men mina lydiga hundar stod snällt kvar och bara tittade , dom har ju verkligen sniffat in deras doft så många gånger - så det kan ju inte vara en överraskning.
Och sen kanske dom blev lite förvånade att vi mötte nån i skogen ?
Inte många som går där - men glad är jag för det ....
Pennie är en riktig spårare så rädsla för att hon ska dra ifrån mig - så får hon gå en hel del i koppel.
Men släpper henne nån vända under promenaden då jag inte direkt ser nått Rådjur som står och kikar på oss - och på andra ställen får hon vara lös där det inte är så mycke Rådjurs vandring - men oj vad dom springer tillsammans :) så härligt att se - Pennie är jätte duktig på ordet HÄR och godis är super gott just nu ,så vad vet jag ? kanske hon inte skulle springa ifrån mig ?Bara jag som är nojjig - sånt som kommer med åren tror jag hihi tänk när jag hade sex stycken och inte alla så speciellt lydiga :) då släppte jag dom vind för våg , men nu är jag livrädd att min älskade hund ska springa ifrån mig !!!!!
Znö har känts mindre tuff hela tiden bara gått med mig - Pennie har gjort nån kut utan att höra mina rop så därför antar jag ....
Tilda 
Hon går troget vid min sida 
:)